Samstag, 5. Mai 2007

Reklámszagú rekordkísérlet

Szombaton rendezték meg Bécsben először "Tag der Tischkultur" nevű rendezvényt. Lezárták a Mariahilfer Straßét az autóforgalom elől és 1,2 km hosszan 2000 terítékkel 600 asztalon megterítettek. És mindezt azért, hogy elsősorban a fiatalok körében, de úgy általában és egészében népszerűsítsék a szépen terített asztalt.

Ahogy az adatokat olvasom erre még az étkezésekre oly sokat adó osztrákoknak is szükségük van. Egy közvéleménykutatás adatai szerint például a 30 évesek között mindössze 68 százalék gondolja úgy, hogy az evésnek kulturális tartalma is van, ez a szám a 20 éveseknél már csak 58 százalék. Ráadásul a 20 év alattiak 60 százaléka úgy gondolja, hogy enni csak azért kell, hogy éljünk. Meglepő az is, hogy a 30 évesek 39 százalékánál a gyorsaság fontos szempont, ez az összlakosságot vizsgálva csak 28 százalék. Úgy tűnik a gyorsétterem-kultúra mély nyomokat hagy a fiatal generációban, már nem gondolják, hogy az evés akár a kapcsolattartásra, akár megbeszélésre alkalmas lehet. Nem csodálom, hogy a számok hallatán Ausztria 30 lábost, poharat, tányért, evőeszközt és egyebeket gyártó és forgalmazó cége összefogott és kigondolták a reklámozás legmegfelelőbb eszközét: egy rekordkísérletet (és persze a hozzá kapcsolódó utcabált). Merthogy ilyen hosszú terített asztalt (állítólag) a világ még nem látott.

A vártnak megfelelően az esemény nagyot szólt. A média felkapta, látogató még az esős nap ellenére is volt bőven. Érdekes volt a Marihilferen kígyózó tényleg nagyon hosszú asztalon a szebbnél szebb kompozíciókat nézegetni. Az alábbi fényképek az esős idő miatt sötétek, arról nem is beszélve, hogy kb. 60képből választottam ki őket, nagyon nehezen: nekem a maga módján majdnem minden kompozíció tetszett. A kedvenc képem mégis a sárga postaládának járó sárga teríték. Úgy tűnik még erre is odafigyeltek...











Keine Kommentare: