Anyósom sokszor és finom lángost süt. Hosszú ideig tartott mire rájöttünk, hogy a fokhagymás-tejfölös lángost tulajdonképpen a tejföl miatt szeretjük. Ebből indultam ki, amikor "megalkottam" ezt a szószt. Felhasználása sokoldalú: szeletelt mozzarellára öntve (Jamie Oliver után szabadon), pirítósra téve vagy éppen ropival mártogatva nagyon finom, de mi leginkább mégis a téli megfázós időszakban fogyasztjuk a benne lévő fokhagyma és frissen csavart citrom miatt.
Hozzávalók:
1 pohár tejföl (200ml)
1-2 gerezd fokhagyma
fél citrom leve
só
bors
(esetleg chili, vagy friss majoranna apróra vágva)
Elkészítése roppant egyszerű : a tejfölbe belekeverem a hozzávalókat és megeszük! :-)
1 Kommentar:
Ez egyszerű, de nagyszerű:-) Jó a blogod!!
Kommentar veröffentlichen