Montag, 23. April 2007

Fokhagymás tejföl

Anyósom sokszor és finom lángost süt. Hosszú ideig tartott mire rájöttünk, hogy a fokhagymás-tejfölös lángost tulajdonképpen a tejföl miatt szeretjük. Ebből indultam ki, amikor "megalkottam" ezt a szószt. Felhasználása sokoldalú: szeletelt mozzarellára öntve (Jamie Oliver után szabadon), pirítósra téve vagy éppen ropival mártogatva nagyon finom, de mi leginkább mégis a téli megfázós időszakban fogyasztjuk a benne lévő fokhagyma és frissen csavart citrom miatt.

Hozzávalók:
1 pohár tejföl (200ml)
1-2 gerezd fokhagyma
fél citrom leve
bors
(esetleg chili, vagy friss majoranna apróra vágva)
Elkészítése roppant egyszerű : a tejfölbe belekeverem a hozzávalókat és megeszük! :-)

1 Kommentar:

Cuki hat gesagt…

Ez egyszerű, de nagyszerű:-) Jó a blogod!!