Freitag, 6. Juli 2007

Áfonyás muffin

Mint minden gyerek és sok apuka, az én kislányom és férjem is nagy muffin rajongó. A friss áfonyáért viszont lánykám annyira nincs oda, én viszont szeretném, ha mégis enné. A megoldás nem is lehet más, mint a klasszikus áfonyás muffin.

Hozzávalók:
250g friss áfonya
300g liszt
3 tk sütőpor
150g cukor
1 tasak vaníliás cukor
1 csipet só
1 tojás
250ml tejszín (tej is lehet, de szerintem tejszínnel finomabb)
4ek semleges ízű olaj

Az áfonyát megmosom, jól letörölgetem. A tésztához a többi hozzávalót összekeverem, majd óvatosan, hogy ne színezze el a masszát belekeverem az áfonyát. Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 30 percig sütöm.

A recept Dr. Oetker Süteményes könyv kezdőknek című könyvből származik.

Kommentare:

Rodrigo hat gesagt…
Der Kommentar wurde von einem Blog-Administrator entfernt.
Rodrigo hat gesagt…
Der Kommentar wurde von einem Blog-Administrator entfernt.
kicsi vú hat gesagt…

Szia! Továbbítok neked egy kördést: milyen gépeket használsz gyakran ill. szinte soha a konyhában?

Camiseta Personalizada hat gesagt…

Oi, achei teu blog pelo google tá bem interessante gostei desse post. Quando der dá uma passada pelo meu blog, é sobre camisetas personalizadas, mostra passo a passo como criar uma camiseta personalizada bem maneira. Se você quiser linkar meu blog no seu eu ficaria agradecido, até mais e sucesso.(If you speak English can see the version in English of the Camiseta Personalizada.If he will be possible add my blog in your blogroll I thankful, bye friend).

SBTVD hat gesagt…

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the SBTVD, I hope you enjoy. The address is http://sbtvd.blogspot.com. A hug.

Anonym hat gesagt…

hi mate, this is the canadin pharmacy you asked me about: the link

gasztro.miner hat gesagt…

Elnézést, hogy itt zavarlak, de nem találtam más jellegű elérhetőségedet.
Mint gasztrobloggernek, szeretném a figyelmedbe ajánlani a gasztro.miner.hu oldalt, ahol a gasztronómiai témájú blogokat jelenítjük meg egy helyen és a Gasztroblogger Szakácskönyvet, ahová blogodból valószínűleg néhány receptet külön is kiemelünk.
Szeretnénk, ha a Te blogod is megjelenhetne oldalunkon, s ehhez hozzájárulásodat szeretnénk kérni (szabályunk, hogy csak azok bejegyzései jelennek meg, akik ehhez hozzájárulnak). A bejegyzésedből csak egy kivonat jelenik meg honlapunkon és esetlegesen egy kis kép: ha valaki el szeretné olvasni bejegyzésedet, akkor a blogodra fog eljutni. Az eddigi tapasztalatok alapján napi további 50-100 látogatót is jelenthet, ha bekerül valaki a listába.
Amennyiben úgy döntöttél, csatlakoznál hozzánk vagy kérdésed van, írj az info[kukac]miner[pont]hu ímél-címre.

Miner.hu

Anonym hat gesagt…

sokat tanultam

Anonym hat gesagt…

sokat tanultam

Anonym hat gesagt…

Genial post and this post helped me alot in my college assignement. Gratefulness you seeking your information.