Újdonsággal próbálkoztam, ami azt hiszem csak nekem újdonság, hiszen az igazi tzatzikit is valahogy így csinálhatják, szó, ami szó, egy kávéfilteren keresztül kicsöpögtettem a joghurtból a vízet és emiatt egy túróhoz hasonló krémbe kevertem az uborkát és a többi hozzávalót. Finom lett, tényleg, csak a kedvem ment el tőle: mire délután hazaértünk 14 fok volt, és én elázva, átfázva főztem magamnak a meleg teát, ahelyett hogy a hűsítő tzatzikit ettem volna mondjuk kovászos uborkával :-)
Hozzávalók:
1 uborka
2 doboz joghurt
3 gerezd fokhagyma
só, bors,
kb. egy fél citrom leve
Elkészítése:
A joghurtot kávéfilteren keresztül leszűrtem. Az uborkát lereszeltem, és a joghurthoz adtam. Sóval, borssal, citrommal ízesítettem és belenyomtam a fokhagymákat. Mire mindez elkészült, elromlott a jóidő, így különösebb megerőltetés nélkül, szívesen hagyom az ízeket összeérni.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen