Montag, 9. April 2007

Fokhagymás répa

Apukám felesége képes bármit utánfőzni, amit valahol megkostólt. Felismeri az ízeket, megérzi a fűszerezést, sokszor jobbat is alkot az eredetinél. A fokhagymás répát például Izraelben "tanulta", nálunk azóta ez a fogás állandóan napirenden van. Köretnek húsok mellé nagyon finom, de én van, hogy csak úgy önmagában fogyasztom.

Pontos mennyiséget nem nagyon tudok írni, én is mindig érzésre készítem. Megpucolok kb. fél kiló sárgarépát, felszeletelem és olívaolajon elkezdem alacsony hőfokon párolni. Amikor már kicsit löttyedtebb a répa rádobok úgy 4-5 gerezd fokhagymát felvágva és tovább párolom. Amikor már a fokhagyma odakap egy kicsit, megszórom némi barnacukorral és még jó párszor fakanállal megkeverem. Akkor van kész, amikor a fokhagymára rásül a cukor és ropogni kezd.
Szeretni fogjátok!

Keine Kommentare: