Freitag, 23. März 2007

Szemben Zsuzsi-féle túrótorta

Velünk szemben, az udvar túloldalán szintén egy magyar család lakik. Ezt a recepetet tőlük kaptam, jobb híján a torta nevét is innen eredeztetem. A recept származásáról csupán annyit tudok elmondani, hogy Szembe Zsuzsi szolnoki szomszédja egy Németországból származó hölgy volt, aki rendszeresen elkápráztatta ezzel a túrótortával a körülötte lakókat.


A torta alján vékony tészta van, ehhez összegyúrok 12,5 dkg lisztet fél zacskó sütőporral, egy tojással, 5 dkg vajjal, 5 dkg cukorral és egy citrom reszelt héjjával. Fóliába csomagolom és fél órát a hűtőbe teszem.
A töltelékhez 17 dkg vajat, 15 dkg porcukrot és 6 tojás sárgáját habosra verek, hozzáadok 1 csomag vaníliás puddingport, 2 csomag vaníliás cukrot és 1 kg túrót, átnyomva. A tojásfehérjéket habbá verem és fellazítom vele a túrókrémet. Kör alakú sütőformát kivajazok, a tésztát nem túl vastagon ráhelyezem és ráöntöm a túrókrémet. 210 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütöm, utána 180 fokon még 60 percig. Ha idő előtt barnulna a teteje letakarom egy sütőpapírral.
Rote Grützével bogyós lekvárral vagy csak úgy önmagában is remek.

Keine Kommentare: